Mike problems

8 years 7 months ago - 8 years 7 months ago #1 by snowman
Mike problems was created by snowman
Okay, so it looks like something happend since my older headset.
I thought the stopped working, but the new headset has the same
problem. It's not the headset, something got mixes some weeks
ago.

Problem looks like this: Mike is not Muted! Volume is turned to
maximum, with voice boost and all that crap, which I didn't use
before when it worked.

- if I listen to anything in my headset, the mike can pick up the
sounds, but it doesn't pick up my voice.
- in the Sound Mixer, I can only see the Speakers. When it worked,
the microphone was there too, always. Now it's gone. I think that
bringing it back there can solve the problem
- the PC can recognize the microphone when I plug/unplug. It's just
not listening.
- the mike is set as default input device.



It looks like this. When it worked only the first line on the right of it
turned green, but it worked. Now it works only when sound is coming
trough headset.

No idea what to do. It's not a basic problem. I usually solve these kinds
of problems myself, just can't figure it out now.

Can anyone help?

"Straight and narrow is the path."
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

8 years 7 months ago - 8 years 7 months ago #2 by NL
Replied by NL on topic Mike problems
these are my settings:

which application are you using to test?


Trust is hard to gain but easy to lose.
Attachments:
The following user(s) said Thank You: snowman

Please Log in or Create an account to join the conversation.

8 years 7 months ago #3 by Nikita
Replied by Nikita on topic Mike problems

Did you try to reinstall your Realtek driver ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

8 years 7 months ago #4 by snowman
Replied by snowman on topic Mike problems
Sure, several times. I always get the very best and compatible with
my motherboard. The driver is very good, headset is of really good
quality despite its colors :D I'm thinking if something is turned off
somewhere. As I said, in the Sound Mixer I don't see my microphone
as I've seen before. I just noticed this yesterday, not since I wasn't
able to speak with you guys. Going to try to bring back the mike in
the Mixer and look for some mike drivers somewhere. I don't think I
really need them...

"Straight and narrow is the path."

Please Log in or Create an account to join the conversation.

8 years 7 months ago #5 by snowman
Replied by snowman on topic Mike problems
Well, Jo, they look exactly the same except I use 2 channels 16-bit.
I tested here, tested with Realtek when you set up microphone, but
it doesn't pick up any sound I make. Also tested with TS, of course.

"Straight and narrow is the path."

Please Log in or Create an account to join the conversation.

8 years 7 months ago #6 by Feldmarshal
Replied by Feldmarshal on topic Mike problems
Snow, maybe your nest/jack is broken? Maybe it's not fault settings?

You will not grow if you are not willing to change yourself

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Juanma66 birthday is today (58)
  • Domi birthday is in 1 day (38)
  • Kimoub28 birthday is in 4 days (28)
  • Melber birthday is in 7 days (26)
  • WANGER birthday is in 7 days (24)
  • Foxsch birthday is in 8 days (60)
  • NL birthday is in 8 days (55)
Powered by Kunena Forum